THE PUSH

Texten nedan är delvis ett utdrag från Kompakt Klippan, som gavs ut 1993. Författare: Mats P.

Först utdraget:

The Push , tillika från Perstorp, tog sig före att att sjunga på engelska och spela takter som annars inte var gängse i Studio Bombadill.

Overclass och Right guy (singel från april 1979), innehåller något av sångaren Henke Hanssons levnadsvisdom silade genom ett västindiskt distanssåll. Right guy utnämndes, liksom Inget ljus, till Veckans singel i Expressen (men det var alltså inte samma vecka).

Även The Push gav ut en LP, Delicious Banalaty, innan man några år in på 80-talet såg sig tvingade att fortbilda sig på högskolor och dylika inrättningar både inom och utanför landet och som en följd av detta splittrades.

Förutom Hansson, sång och gitarr, återfanns i gruppen Bengt Pålsson, bas, Stellan Nilsson, orgel och piano och sist, men tyngst (som sig bör), Conny Borg på trummor.

Sedan dess har det hänt lite. År 2007 lyckades trummisens avkomma, Linus (även trumslagare i Lasakungen), övertala fassan och resten om att återförenas lagom till Svenska Popfabrikens 30-årsjubileum. The Push spelade på det årets musikfest i parken, och även på föreningens jubileumskalas på The Tivoli i Helsingborg. Ett klipp från detta finns på YouTube. Under 2008-2009 har bandet jobbat sporadiskt med nya inspelningar som till sist ska resultera i nya plattan "Think You Can Dance". Utgivningsdatum är ännu ej fastställt.

Hemsida: http://www.thepush.se/

The Push i parken 2007.

 

 

Webbansvarig: Roger Sjunner

© Svenska Popfabriken, 2004-2008