NOISE*

Noise från grannkommunen Perstorp var fem unga män som då och då besökte Studio Bombadill. Två singlar och en LP (som ju vinylskivorna i stort format kallades) hann de med innan de upplöstes 1981.

Första singeln var Inget ljus som kom på Brusbolaget Kloaak den intensiva våren 1979, några månader innan Svensk pop. Det Fria Skivbolaget Kloaak var föregångare till Svenska Popfabriken och fick stå som utgivare för några av de första singlar från Klippan.

Medlemmarna i Noise var unga, endast 13 och 14 år gamla. I tider av annars aggressivitet och missnöje, dysterhet och bryderier hos de unga rockbanden stod Noise för en befriande positiv syn på tillvaron (sångaren tycks ju mena att han till och med har det jävligt bra) och en av deras singlar gavs också ut av Pop-mot-missmod-kommittén i Klippan.

I Hon är allt jag har visar man dock upp en lite mer brutal sida ("Hon spottar och svär, skjuter gevär, skit i det, jag är ju jävligt kär") och antyder en bild av Perstorpsungdomen som våldsam och utlevande. (Men kanske är denna bild en fördom..?) De unga pojkarna i Noise var Kristian Ask, sång, Fredrik Ghosh, gitarr, Gey Skoog, orgel, Jan Pettersson, bas och Allan Knudsen, trummor. Noise upplöstes strax efter utgivningen av LP:n Små, röda, lätta regndroppar och medlemmarna spriddes för den alltid lika små snåla skånska vinden.

 

Webbansvarig: Roger Sjunner

© Svenska Popfabriken, 2004-2008